FOTO: null

U Republici Srpskoj danas je počela redovna isplata materinskog i dodatka na djecu za jul.

Julskom isplatom dodatka na djecu obuhvaćeno je 31.576 djece, odnosno 22.585 korisnika - roditelja, saopšteno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske. 

Za redovnu isplatu dodatka na djecu za jul obezbijeđeno je 1.715.250 KM, dok je za isplatu materinskog dodatka, obezbijeđeno 174.580 KM za 2.459 majki, odnosno 2.494 djece. 

Prioritet u isplati prava i dalje će imati korisnici prava dodatka na djecu i materinskog dodatka, uvažavajući materijalni status porodica - korisnika koji ostvaruju ova prava, kao i poslodavci iz realnog sektora na refundaciju naknade plate. 

Iz Fonda obavještavaju sve korisnike dodatka na djecu da je u toku obnova zahtjeva za ostvarivanje ovog prava, a podnošenje zahtjeva sa potrebnom dokumentacijom se vrši do 30. septembra u nadležnom centru za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite u mjestu prebivališta podnosioca zahtjeva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )