FOTO: null

Direktori statističkih agencija u BiH danas bi trebalo da se sastanu kako bi sagledali da li mogu biti riješena sporna pitanja u vezi sa obradom i objavljivanjem rezultata popisa stanovništva, rekla je direktor Republičkog zavoda za statistiku Radmila Čič

Sastanak bi trebalo da bude održan sa početkom u 12.00 časova, odnosno prije održavanja sjednice Centralnog popisnog biroa koja je zakazana sa početkom u 16.00 časova, rekla je Čičkovićeva ranije Srni. 

Na sjednici Centralnog popisnog biroa koja je 9. marta održana u Sarajevu nije postignut dogovor o jedinstvenom programu za obradu podataka popisa stanovništva BiH, a konačno rješenje trebalo bi da bude postignuto na sastanku danas. 

Čičkovićeva je podsjetila da se sporna pitanja odnose na određivanje "stalnog stanovnika" i izrazila optimizam da će se postići uspjeh u nalaženju rješenja. 

"Republički zavod za statistiku uvijek se zalagao za poštovanje zakona i preporuka međunarodnih eksperata i prihvatio je većinu preporuka međunarodnih eksperata, osim njih par koje nisu bile u potpunosti usaglašene sa propisima", navela je Čičkovićeva. 

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović rekao je da će stručno osoblje Agencije za statistiku BiH, zavoda za statistiku Republike Srpske i FFBiH nastojati da do ponedjeljka usaglasi jedinstveni program za obradu podataka popisa stanovništva. 

Rok za objavu konačnih rezultata popisa stanovništva, koji je izvršen 2013. godine, je 1. juli.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )