FOTO: InfoBijeljina.com

BIJELJINA - U Bijeljini će danas biti održan naučni skup o istoriji grada u 20. vijeku na kojem će biti riječi i o pravnom položaju srpskog naroda u BiH.

U radu naučnog skupa učestvovaće stručnjaci sa univerziteta u Istočnom Sarajevu, Banjaluci i Beogradu koji će predstaviti rezultate svojih istraživanja o pravnom i političkom položaju, finansiranju i funkcionisanju lokalne samouprave, djelovanju i stradanju Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda u 20. vijeku.
 
Iz Organizacionog odbora je najavljeno da će referati koji dobiju pozitivne recenzije biti objavljeni u zborniku radova sa naučnog skupa, koji će biti štampan na srpskom i engleskom jeziku.

 
Organizatori skupa su grad Bijeljina, Zvorničko-tuzlanska eparhija Srpske pravoslavne crkve, Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Muzej Semberije i Savez opština i gradova Republike Srpske.
 
Naučni skup "Bijeljina u 20. vijeku" biće održan u prostorijama Saveza opština i gradova Republike Srpske sa početkom u 11.00 časova. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )