FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini je danas održana centralna manifestacija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Ceremoniji su prisustvovali Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, premijeri Republike Srpske i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić.
 
Prisustvovali su i ministri u vladama Srpske, Srbije i u Savjetu ministara, poslanici, gradonačelnici i načelnici, predstavnici institucija Srbije i Republike Srpske, predstavnici Srba iz regiona, mnogobrojne zvanice i građani Republike Srpske i Srbije.
 
Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, u sjećanje na 15. septembar 1918. godine kada je počeo proboj Solunskog fronta.
 
Kako je obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Bijeljini pogledajte u galeriji fotografija koju je napravio fotoreporter portala InfoBijeljina.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )