FOTO: null

U kasarni ,,Vojvoda Stepa Stepanović,, u Bijeljini održan je ,,Dan otvorenih vrata,, povodom 12. maja, Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH koji baštini njenu tradiciju.

"Cilj nam je da približimo Oružane snage sugrađanima, da ukažemo na značaj tekovina srpske tradicije i iskažemo naš ponos na Vojsku Republike Srpske i sve njene pripadnike, čijom zaslugom uživamo današnju slobodu", rekao je novinarima major Sreten Milošević. 

Vojnici locirani u bijeljinskoj kasarni su kroz taktičko-tehnički zbor prikazali posjetiocima naoružanje i opremu koja se nalazi u upotrebi. 

"Danu otvorenih vrata" prisustvovali su i učenici gradskih škola koji su imali priliku da obiđu kompleks kasarne, pogledaju izložene vojne eksponate, da posjete Spomen-sobu i obnovljeni Spomen-hram u krugu vojnog objekta. 

Vojnici su danas položili cvijeće na centralno spomen-obilježje palim borcima u otadžbinskom ratu na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )