FOTO: null

U bijeljinskoj Gimnaziji “Filip Višnjić” danas su u okviru manifestacije “Dan otvorenih vrata” maturantima, ali i drugim učenicima, univerziteti i fakulteti predstavili studijske programe i planove za upis.

Vršilac dužnosti direktora Gimnazije Vladimir Šavija rekao je da se "Dan otvorenih vrata" u ovoj srednjoškolskoj ustanovi održava četvrti put, a učenici su mogli da se upoznaju o studijskim programima visokoškolskih ustanova iz Bijeljine i okruženja. 

"Nastojanje nam je da đacima približimo potencijalnu ideju šta bi moglo da bude njihovo opredjeljenje za budućnost, odnosno koji fakultet bi mogli da upišu i pod kojim uslovima", izjavio je Šavija Srni. 

U prvom dijelu učenicima se predstavljaju fakulteti i univerziteti iz Bijeljine - Slobomir P Univerzitet, Pravni i Pedagoški fakultet Univerziteta Istočno Sarajevo, Univerzitet Sinergija, Ekonomski fakultet Brčko. 

U drugom dijelu, svoje studijske programe predstavili su fakulteti i univerziteti iz Novog Sada, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, među kojima su Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Fakultet političkih nauka iz Banjaluke i Tehnološki fakultet iz Zvornika. 

Za svaki od univerziteta ili fakulteta predviđena je zasebna učionica za predstavljanje programa, pa učenici i roditelji od 9.00 do 12.00 časova mogu da se informišu o njihovom radu, kao i o uslovima za upis.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )