FOTO: null

Nakon spektakularne pljačke, koja se odigrala na autoputu Banjaluka - Gradiška, kod Nove Topole, policija je pokrenula veliku potragu za razbojnicima, u koju su uključeni i helikopteri i ostali resursi kojima se raspolaže.

Pljačkaši, koji su presreli kolonu vozila "Sektor sekjuritija", otvorili vatru na zaštitare i otuđili dio novca, a zatim pobjegli, nisu pronađeni. Najveći dio potrage danas je bio fokusiran na teritoriju Gradiške.

Kako smo uspjeli nezvanično saznati, prevozili su novac UniCredit banke u Banjaluci, koji je bio namijenjen za istu banku u Zagrebu, a njihov posao je bio da ga bezbjedno dovezu do granice u Gradišci.

"Na drugoj strani kod graničnog prelaza novac je čekalo hrvatsko obezbjeđenje, ali on nije došao", kazao je izvor blizak istrazi, koji je kazao kako su lopovi uspjeli oteti oko trećine plijena. Prema njegovim riječima, pored samih zaštitara i razbojnika bio je veći broj svjedoka, tačnije vozača koji su prolazili putem, ali se niko od njih nije smio zaustaviti.

Dvije verzije ovog događaja pojavile su se danas, međutim nijedna nije zvanično potvrđena. Prema prvoj, razbojnici su pratili kolonu vozila s novcem i otvorili vatru iz automobila te probušili gume. Prema drugoj, kolona se zaustavila nakon što je guma na vozilu koje se nalazilo u sredini izduvala, gdje su, nakon što se vozač zaustavio, naišli razbojnici i iskoristili priliku za napad. Osim što je kazao da je istraga u toku, Boško Pandža, načelnik CJB Banjaluka, nije želio otkrivati bilo kakve detalje.

Ni u "Sektor sekjuritiju" nisu bili raspoloženi za bilo kakvu priču o ovom događaju, osim što su rekli da je zdravstveno stanje povrijeđenog kolege dobro.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )