FOTO: InfoBijeljina

Đaci Osnovne škole „Stevan Nemanja“ iz Gornjeg Dragaljevca tačno u podne su sa direktorom i nastavnicima prošetali od škole do spomen-obilježja u selu, obučeni u crvene, plave i bijele majice, formirajući tako „živu zastavu“ i obilježivši 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Direktor škole Lalo Perić istakao je ovom prilikom da je obilježavanje Dana srpskog jedinstva prilika da nastavnici sa učenicima razgovaraju o važnim istorijskim temama za srpski narod.
 
- U centralnoj školi u Gornjem Dragaljevcu, ali i u deset područnih škola, izašli smo u prirodu kako bi obilježili 15. septembar i potrudili se da djeci od uzrasta osnovaca usadimo osjećaj pripadnosti, poštovanja i ponosa. Naši nastavnici, posebno kroz predmete Srpskog jezika, Istorije i Pravoslavne vjeronauke, svakodnevno kod djece razvijaju jedinstvo, slobodarski duh i ljubav prema ćiriličnom pismu – dodao je Perić.

 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )