FOTO: InfoBijeljina.com

Povodom obilježavanja 100 godina postojanja bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”, već od januara u toku su brojne aktivnosti.

“Dan informatike”, je prilika da se mlađim generacijama, učenicima osnovnih škola, ali i samim učenicima prezentuje šta se može naučiti o ovoj oblasti kao i šta su učenici naučili na vanškolskim aktivnostima iz ove oblasti.

Softver, hardver, aplikacija, igrica, android, pametni telefon danas su najčešće izgovoreni pojmovi u savremenom svijetu. Mnoge uređaje koristimo, ne znajući kakav im je sastav, a oni koji naprave određenu inovaciju u ovom svijetu ovo je svakodnevni posao.



Učenici bijeljinske gimnazije su odavno prešli nivo običnih poznavalaca informatike, a ono što su naučili uz pomoć svojih profesora, prezentovali su na “Danu informatike”.

Učenici ove škole svjesni su da je ovo budućnost i da su oni koji imaju diplome iz ove oblasti, sigurni za posao. Ono što su napravili pokazuje da su na dobrom putu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )