FOTO: null

Bosna i Hercegovina je poznata kao podneblje puno sportskih talenata, a jedan primjer svestranog talenta, kojoj je sport život je Bijeljinka, Damljana Bošnjak.

Damljana je rođena 1998. godine, a u svojih 18 godina ima mnoga priznanja i nagrade u raznim sportskim disciplinama, kako na lokalnom, entitetskom, tako i na državnom nivou.

Ova mlada Bijeljinka je prve sportske uspjehe zabilježila u ateltici. U “Kraljici” sportova, bila je prvakinja RS-a u bacanju kugle za starije pionirke, zatim na takmičenju u Banja Luci bila je trećeplasirana na entitetskom nivou u bacanju koplja. Na državnom takmičenju u atletici, zauzela je drugo mjesto u bacaju kugle i bacanju diska u juniorskoj kategoriji, dok je prošle godine također na državnom takmičenju osvojila drugo mjesto u bacanju koplja u konkurenciji juniorki. Svestrana sportiskinja iz Bijeljine je također bila pet puta prvakinja u bacanju kugle na regionalnom nivou u Bijeljinji.

Osim ateltike, Damljana se bavila karateom, koje je trenirala tri i po godine i ima zeleni pojas u pomenutoj sportskoj disciplini. No, tu nije kraj nevjerovtnih dostignuća Damljane Bošnjak, koja je također trenirala fudbal i osvojila je nekoliko bitnih nagrada na turnirima u malom fudbalu za najbolju golmanicu.

Prošlog mjeseca je učestvovala na polumaratonu u Beogradu, gdje je istrčala 20 km, a prije četiri godine je počela trenirati i rukomet, a sav trud i rad se isplatio u junu ove godine, kada je dobila poziv na okupljanje U18 ženske rukometne selekcije BiH, na BH Telecom Handball Cupu u Zenici.

Pored svega navedenog Damljana je kratak period trenirala i košarku i odbojku i samo je jedan od primjera koliko je naša država bogata mladim i talentovanim sportistima, koji uz rad i trud ostvaruju izuzetne rezultate.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )