FOTO: null

Rukometašica Damljana Bošnjak (19) iz Bijeljine, nova je članica tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa.

Bošnjak je do sada igrala za RK Radnik, lani je bila na okupljanje U-18 reprezentativki BiH. Igra na poziciji pivota i lijevog beka. Ugovor s novim klubom potpisala je na četiri godine.

Nakon što su nedavno iz RK Živinice doveli 16-godišnju Nadju Škapur, čelnici tuzlanskog kluba angažovanjem Damljane Bošnjak potvrdili su da ne stvaraju ekipu za jednu sezonu, nego za budućnost.

– O tuzlanskom klubu sam čula sve najbolje, da je pravi profesionalni pogon u kojem postoje svi uslovi za moj napredak. Tamo igra moja bivša saigračica Marijana Sorak, kao i Jasmina Osmanović iz U-18 reprezentacije, tako da znam kako stvari funkcionišu u klubu. Poznajem sa suđenja i Nerminu Kušmić – Jogunčić i zaista sam dosta čula o Jedinstvu AtlasRelaxu. Kad su me pozvali, nisam se dugo dvoumila oko prelaska – izjavila je Bošnjak za naš portal.

Završila je srednju ekonomsku školu, a u Tuzli je upisala Fakultet za tjelesni odgoj i sport, što je bio dodatni razlog za prelazak u Tuzlu.

– Sport je moj život, a posebno rukomet. Želim da napredujem, da igram u višem rangu, ko zna u budućnosti možda i u većim klubovima. Jednostavno, želim da ostvarim svoje snove, a Jedinstvo AtlasRelax je klub kojiu mi, vjerujem, to može omogućiti – ispričala je naša sagovornica.

Zanimljivo je da je Damljana Bošnjak veoma svestrana djevojka. Bavi se muzikom, a s dosta uspjeha nastupa i kao – atletičarka!

– Dugo se bavim atletikom. Viceprvakinja sam BiH u bacanju kugle i diska za mlađe juniorke, a prvakinja RS u bacanju kugle za starije juniorke, dok imam bronzu u bacanju koplja. Kuglu bez ikakve vježbe bacim oko 11,50 metara, koplje blizu 30 metara – ispričala je Bošnjak u razgovoru za Tuzlalive.ba.

Očito je da u redove tuzlanskih „labudica“ dolazi zaljubljenica u sport i rukometašica o kojoj će se tek čuti.

Roditelji su pozdravili njenu odluku, mada je bilo pomalo skepse. Prvi put odlazi od kuće na duže.

– Živim s majkom Draganom i ocem Lukom. Imam i udatu sestru Dajanu. Majka nije vjerovala da ću upisati fakultet i biti na budžetu, ali dokazala sam da mogu. Bilo je malo dilema, ali su uvažili moje želje. Nakon razgovora s ljudima iz Jedinstva AtlasRelaxa sve su dileme nestale. Novom klubu i tuzlanskoj publici obećavam rad i da ću u svakoj prilici ostaviti srce na terenu. Jednostavno, takva sam – zaključila je Damljana Bošnjak u razgovoru za TuzlaL!VE.ba portal.

Pripreme “labudica” počet će sredinom idućeg mjeseca. Nova igračica doći će petnaestak dana prije, da se upozna sa sredinom i ljudima, te suigračicama. Nakon toga, slijede pripreme koje će prvi put voditi legenda bh. rukometa, Damir Cipurković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )