FOTO: null

Torino - Kapiten reprezentacije Srbije i defanzivac Čelzija Branislav Ivanović glavna je meta Juventusa u zimskom prelaznom roku.

Trener "stare dame" Masimilijano Alegri cijeni Ivanovićeve kvalitete i smatra da bi on i te kako mogao da pomogne prije svega u borbi za trofej Lige šampiona, jer je Juventus kvalitetom i igrom odavno prevazišao okvire Serije A. Juventus je prvobitno želio da sačeka naredno ljeto, kada Ivanoviću ističe ugovor, ali su teške povrede Leonarda Bonućija i Danija Alveša, primorale čelnike kluba da odmah reaguju. Uz to, često problema sa povredama imaju Andrea Barzalji i Đorđo Kjelini, a Mehdi Benatija će početkom iduće godine biti sa reprezentacijom Maroka na Kupu afričkih nacija.

Pregovori između dva kluba ne bi trebalo da budu teški, jer je jasno da menadžer Čelzija Antonio Konte sve manje računa na Ivanovića. U posljednja dva mjeseca uglavnom mečeve gleda sa klupe, a pošto Čelzi pobjeđuje, teško je vjerovati da će italijanski stručnjak eksperimentisati u idućem periodu.

Sa druge strane, Juventus je poznat kao utočište igrača koji su na zalasku karijere, ali se to ne osjeti kada dođu u Torino. Posljednji primjer je Alveš, koji je prošlog ljeta odbio produžetak saradnje sa Barselonom, da bi došao u Juventus. Do povrede je bio jedan od najboljih igrača, a što je još važnije za višestrukog prvaka Italije, došao je besplatno poslije isteka ugovora. Ivanović u januaru ne može doći bez obeštećenja, pošto ima ugovor do ljeta, ali suma koju Čelzi može dobiti nije nešto što Juventus ne može platiti.

Ivanović je u Čelziju od 2008. godine kada je stigao u London iz moskovske Lokomotive. Sve vrijeme bio je jedan od najstandardnijih fudbalera. Dao je nemjerljiv doprinos u Čelzijevom osvajanju dvije Lige šampiona, dvije titule prvaka Engleske i trofeju u Ligi Evrope. Dres "plavaca" oblačio je na ukupno 370 mečeva u svim takmičenjima i postigao 33 gola.

Barselona

Italijanski mediji prenose da je za Ivanovića zainteresovana i Barselona. Luis Enrike takođe želi da ojača odbranu, koja je poroznija nego prošlih sezona. Ranije su mediji u Engleskoj izvještavali da Vest Hem, Kristal Palas i Votford žele Ivanovića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )