FOTO: infobijeljina.com

"Putevi Republike Srpske" su prvi put primjenom novih tehnologija odlučili da dugoročno saniraju sve potrebne putne pravce u cijeloj Republici, što jasno pokazuje i rekonstrukcija dionice magistralnog puta Donja Bukovica-Vršani-Bijeljina, koja je u toku, navode iz ovog javnog preduzeća.

Vršilac dužnosti direktora "Puteva" Milan Dakić rekao je da polaganje mreža za ojačanje obezbjeđuje nesmetano korištenje putnih pravaca sa visokom frekvencijom saobraćaja, kao i promet teških vozila.

On je naveo da se trenutno izvode sanacioni radovi na ojačanju kolovozne konstrukcije i to na dionici Donja Bukovica-Vršani i dijelu dionice Vršani–Bijeljina, odnosno do sela Čađavica.

Na dionici Donja Bukovica-Vršani do danas su izvedeni radovi na struganju, izravnanju i presvlačenju prvog sloja asfalta na ukupno 3,4 kilometra, te je izvedena probna dionica sa mrežama za ojačanje i habajućim slojem asfalta.

Nakon kontrole kvaliteta na probnoj dionici, biće nastavljeno sa ovim radovima, navode iz "Puteva".

Na dionici Vršani–Bijeljina, do danas su izvedeni radovi na struganju i izravnanju ukupno 4,52 kilometra, te presvlačenju prvog sloja asfalta na oko tri kilometra, a i narednih 10 dana očekuje se završetak presvlačenja kompletnog ostruganog dijela.

"Sigurni smo da će do sada pokazani profesionalizam i poštovanje rokova od strane izvođača, na vrijeme i u predviđenom kvalitetu omogućiti građanima Bijeljine i Semberije bezbjedno korištenje ove dionice", naveo je Dakić.

Ukupna dužina puta na kojem se izvode radovi rehabilitacije je 17,95 kilometara, a predviđa se sanacija i ojačanje kolovozne konstrukcije puta na kompletnoj dionici, od petlje Donja Bukovica do Bijeljine, odnosno spoja sa obilaznicom Bijeljine.

Radovi na ovom projektu započeli su krajem jula, a vrijednost ugovora za izvođenje radova iznosi 9.314.881 KM.

Rok za realizaciju ugovora je 18 mjeseci, a radovi su predviđeni za izvođenje u toku ove i sljedeće godine, podsjećaju iz ovog prreduzeća.

Radovi na djelimičnoj rekonstrukciji kolovozne konstrukcije planirani su za sljedeću godinu, a predviđena je i kompletna popravka bankina, presvlačenje postojećih rigola u skladu sa novom nivelacijom kolovoza, čišćenje postojećih jaraka, propusta, sječenje šiblja i čišćenje terena, te postavljanje i izrada nove saobraćajne signalizacije i opreme puta.

Takođe, planirana je izgradnja trotoara u zonama autobuskih stajališta i u blizini škole u Vršanima.

 

POVEZANE VIJESTI:

„JP "Putevi Republike Srpske" izvodi radove na obnovi magistralnog puta Donja Bukovica – Bijeljina (FOTO)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )