FOTO: null

Predsjednik Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Bijeljina Milan Dakić rekao je danas da DNS ima konstantan rast, i pored opstrukcija i pokušaja drugih političkih partija da im nanesu probleme.

On je naveo da ta stranka, bez obzira na to što ju je nekoliko članova u posljednje vrijeme napustilo, nema veliku štetu zbog toga i da im želi uspjeh u daljem radu. 

"Mi imamo nova učlanjenja i po prvi put od nastanka DNS u Bijeljini imao 65 članova Gradskog odbora, a do sada je to bilo 40 do 45 članova", rekao je Dakić na konferenciji za novinare. 

On je naveo da je u samo posljednjih mjesec dana ovoj stranci pristupilo više od 350 novih članova. 

"Nastavljamo da proširujemo svoje članstvo, nedavno nam je pristupio i jedan poslanik Narodne skupštine Republike Srpske Neda Petrić, a udružili smo se i sa Strankom pravedne politike", rekao je Dakić. 

Komentarišući pitanje podrške Zlatku Maksimoviću za gradonačelnika Bijeljine, Dakić je rekao da će definitivno izjasniti nakon sjednice Predsjedništva stranke na republičkom nivou, koja će biti u utorak, te sjednica Gradskog odbora u Bijeljini. 

"Mi smo, poznato je, potpisali predizjavu za podršku Maksimoviću i smatram da će to i ići u tom pravcu", rekao je Dakić. 

Narodni poslanik Neda Petrić smatra da DNS ima definisanu politiku i izbalansiran politički program, te vodi računa o dugoročnim ciljevima. 

Ona je dodala da je rukovodstvo Gradskog odbora DNS Bijeljina, poslije dužeg vremena, a prije svega zarad građana Semberije, odlučilo da ih izvijesti o stvarnom stanju u tom odboru. 

Petrićeva je podsjetila da je prije učlanjenja u DNS istupila iz Srpske radikalne stranke, gdje je bila dugogodišnji član. 

Predsjednik Stranke pravedne politike Bijeljina Živojin Lazić rekao je da je kompletno rukvodstvo ove stranke pristupilo, nakon sporazuma, DNS-u Bijeljina. 

"Statut Stranke pravedne politike i DNS su približni, malo je toga trebalo promijeniti pa da se dogovorimo o zajedničkom nastupanju i budućem djelovanju", rekao je Lazić novinarima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )