FOTO: undefined

Ni ove godine bijeljinski studenti nisu se prijavljivali za ferijalni rad u Njemačkoj.

Iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH su za InfoBijeljinu kazali da su za program ferijalnog rada u Njemačkoj u 2024. godini dobili ukupno 11 prijava, ali nijedna od njih nije stigla od bijeljinskih studenata. 

"Sada smo imali ukupno 11 prijava, što je manje nego prošle godine kada je došlo 16 prijava", rekao je InfoBijeljini Boris Pupić, stručni saradnik za informisanje Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci je Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine pozvala zainteresovane studenkinje i studente upisane na univerzitete u Bosni i Hercegovini da dostave prijave za rad u Njemačkoj tokom ljetnog raspusta u 2024. godini u okviru Programa ferijalnog rada.

Na ovaj poziv mogli su se prijaviti isključivo redovni studenti i studentkinje univerziteta u Bosni i Hercegovini koji nisu upisani u posljednju godinu studija.

Među ostalim uslovima izdvojili su se, između ostalog, vrlo dobro i dobro poznavanje njemačkog jezika, raspoloživost za rad u Njemačkoj u periodu koji nije kraći od dva mjeseca, spremnost za rad u što više industrijskih sektora u kojima se nude poslovi. Prethodno radno iskustvo je prednost.

Podsjećanja radi, ni u prošlogodišnjem pozivu nije bilo prijavljenih studenata iz Bijeljine.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )