FOTO: desavanjaubijeljini.com

Kupovina u Second hand prodavnicama odavno je postala hit u svijetu, ali, stručnjaci za trgovinu upozoravaju da, ipak, treba obratiti pažnju na kvalitet onoga što kupujete i na to da se modni trendovi često mijenjaju i vrte u krug.

U Bijeljini trenutno, tako bar kažu dobri poznavaoci prilika u trgovini, ima dvanaest prodavnica u kojima se prodaje polovna garderoba. U jednoj od njih, prije dva mjeseca otvorenoj, može se pronaći za svakoga ponešto. Ima artikala, kaže vlasnica prodavnice, čija je cijena od jedne, dvije, pet, sedam, pa do 15 KM. Ona tvrdi da je garderoba dobrog kvaliteta, proizvedena u zapadnoevropskim zemljama, te da i nije toliko važno ukoliko je neko prije vas koristio farmerke, džemper, košulju, jaknu ili neki drugi odjevni predmet, ukoliko je on kvalitetan i može poslužiti još nekoliko godina.

U drugoj prodavnici polovne garderobe, u Nušićevoj ulici, ljubazna prodavačica kaže da je i ona prodavnicu otvorila tek prije nekoliko mjeseci, te da je i za nju sve to novo i nepoznato, iako je, ustvari, polovno.

„Ništa ne brinite. Pitajte kupce koji redovno dolaze i kupuju polovnu garderobu. Ima među kupcima i ljekara i pravnika, ima advokata i sudija. Ljudi traže ono što je kvalitetno i što je po ukusu kupca. Puno je garderobe koja nije ni korištena u tim kontingentima polovne garderobe. Sve se to na zapadu otkupljuje na kilograme, tako da se svašta kvalitetnog tu može pronaći“, objašnjava ova prodavačica, ističući da ona zna da su u posljednjih nekoliko mjeseci tri prodavnice polovne garderobe zatvorene, ali su odmah nakon toga otvorene nove tri na novim lokacijama.

I dok su na takozvani „Crni petak“ svi kupovali garderobu po puno nižim cijenama u velikim tržnim centrima, hvaleći se kako su dobro prošli, u prodavnicama polovne garderobe kažu da je njima svaki dan „crni petak“ i da je kod njih sve sniženo na najmanji mogući iznos, u prosjeku na pet ili sedam, pa do 15 KM. Na vama je samo da izaberete i da se odlučite na kupovinu.

Bez predrasuda i stida, jer novčanik ne poznaje emocije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )