FOTO: InfoBijeljina.com

U revidiranoj Strategiji razvoja grada Bijeljine, koja je nedavno usvojena, definisano je da će u narednom periodu biti izgrađene četiri fiskulturne sale u tri osnovne i jednoj srednjoj školi u Semberiji.

Osim u Osnovnoj školi u Patkovači, za čiju salu je sredstva obezbijedila Vlada Srbije, za ostale projekte se ne nazire početak, a kamoli kraj izgradnje.

U Osnovnoj školi Sveti Sava kažu da im je itekako potrebna nova sportska sala, ali da je prema njihovim informacijama, to daleko od realizacije.

- Mi imamo jednu manju salu koju smo mi renovirali 2014. godine, međutim ona je malena i ne zadovoljava uslove za odvijanje fizičkog vaspitanja, tako da je prijeko potrebna sala u našoj školi, međutim sad koliko i kad će se napraviti, to je već drugo pitanje i vjerujte da ne znam ni ja - rekao je Đorđe Mirković, direktor Osnovne škole Sveti Sava. 

I u Gimnaziji Filip Višnjić postoji potreba za izgradnjom jedne fiskulturne sale, s obzirom na to da učenici ove škole nastavu fizičkog vaspitanja obavljaju istovremeno sa još dvije srednje škole.

- Podnijeli samo zahtjev za lokacijske uslove, poslali smo pismo namjere gradonačelniku. Јa bi stvarno volio da mi kao škola dobijemo salu jer mislim da Gimnaziji to treba, pored redovne nastave to su sekcije jer mi stvarno imamo dosta uspjeha u svim mogućim sportovima - istakao je Vladimir Šavija, direktor Gimnazije Filip Višnjić.

Iz kluba odbornika SNSD-a smatraju da je priča o izgradnja sportskih sala samo propaganda. Јedina i prava istina je, kažu, da su za izgradnju sale u osnovnoj školi u Patkovači i Velikoj Obarskoj, sredstva obezbijedile Vlade Srbije i Srpske.

- Poznato nam je da je prije nekoliko mjeseci Srbija donirala 500.000 KM za fiskulturnu salu u Patkovači, ali na gradu je, već je prošlo nekoliko mjeseci i nije završena pripremna dokumentacija za realizaciju tog projekta. Što se tiče ove škole u Velikoj Obarskoj, obezbijeđena su sredstva iz ministarstva, odnosno iz Vlade Republike Srpske 250.000 maraka je pripremljeno za tu namjenu, i ovdje je kočničar grad, odnosno sva ona pripremna dokumentacija koja je potrebna što je grad dužan da obezbijedi - ocijenio je Dragan Knežević šef Kluba odbornika SNSD Bijeljina.

Iz Gradske uprave nismo dobili odgovor na pitanja da li će i kada početi izgradnja fiskulturnih sala, osim usmenog odgovora da sve piše u Revidiranoj strategiji razvoja, u kojoj je navedeno da će grad izdvojiti 120.000 maraka za salu u Velikoj Obarskoj, 49 hiljada za Patkovaču, dok za preostale dvije sale nema predviđenih sredstava.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )