FOTO: null

Razlog promjena neće biti (ne)sposobnost vlade već to što su Tegeltijini tajkuni nadjačali Dodikove i kontrolišu premijerku. Dodik mora da je se oslobodi

SDS je prije dvije godine govorio o potrebi otvaranja srpsko-bošnjačkog dijaloga kakav sad zagovara i predsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, prvi je komentar poslanice SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandre Pandurević na pitanje o inicijativama za pomirenje u regionu. Jedan od njenih stavova, da se treba manuti jalovih rasprava i posvetiti gradnji boljih uslova za život, često se na mikro planu suočava sa preprekama, a jedna od njih je i najava personalnih promijena u Savjetu ministara, uslovljenih odnosima u FBiH. O tome, kao i o situaciji u Srpskoj, te izazovima koji se očekuju u traženju najmanje teškog puta u pravcu kandidature za EU, Pandurevićeva govori u intervjuu za magazin Istina .

Kako će se SDS postaviti prema prijedlogu Dragana Čovića da se SBB Fahrudina Radončića uključi u Savjet ministara?

– Nisam čula za taj prijedlog niti je do nas došao. Većina na nivou BiH je stabilna i bilo bi loše da se ponovo četiri godine stalno bavimo prekompozicijom vlasti. Loše je za sve što i u FBiH nema stabilne većine jer to koči brojne obaveze i reforme koje treba da sprovede i Vlada FBiH. Ako jedan točak koči, bilo da je to neka od entitetskih vlada ili Savjet ministara, čitava zemlja tavori u blatu. Da bi išli naprijed neophodna je kohabitacija dvije entitetske vlade i Savjeta ministara.


Cijeli intervju pročitajte u novom broju narodnog magazina Istina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )