FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Ijanom Braunom o realizaciji zajedničkih projekata, a posebna pažnja usmjerena je na projekte u oblas

Cvijanovićeva je zahvalila za iskazani interes EBRD-a da se uključi u realizaciju projekata iz oblasti energetike, ali i drugih projekata u oblasti obnovljivih izvora energije, naglasivši da Republika Srpska ima usvojenu Strategiju razvoja energetike do 2030. godine kojom je definisana politika budućeg razvoja elektroenergetskog sektora.

Tokom sastanka, koji je održan u kabinetu premijera Srpske, Cvijanovićeva je podsjetila da je oblast energetike u isključivoj nadležnosti Republike Srpske.

Cvijanovićeva je upoznala šefa Kancelarije EBRD-a o naporima koje Vlada Republike Srpske preduzima u vezi sa reformskim procesima, naglasivši da će u narednom periodu Vlada nastaviti sa provođenjem niza mjera usmjerenih na stabilizaciju privrednih prilika i privredni rast, povećanje efikasnosti javne uprave i stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mjesta.

Tokom sastanka zajednički je ocijenjeno da je neprimjerena politizacija planiranih izmjena Zakona o akcizama, jer se to pitanje nalazi u reformskoj agendi i pratećim dokumentima, kao i u više ugovora za izgradnju auto-puteva u BiH.

Sagovornici su iskazali spremnost za unapređenjem saradnje i u budućem periodu, a dosadašnju saradnju između Vlade Republike Srpske i EBRD-a ocijenili su uspješnom.

Sastanku je prisustvovao i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )