FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da na osnovu pregovaračkih poglavlja u procesu evrpskih integracija Srpska ima 73 odsto nadležnosti.

"Postoji projekat koji je radila Evropska komisija sa Direkcijom za evropske integracije BiH i kojim su identifikovane institucije i njihove nadležnosti na putu ka EU. Oblasti i teme pregovaračkih poglavlja su referentna tačka koliko ko ima nadležnosti", rekla je  Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da plan evropskih integracija mora da ima svaka zemlja u ranoj fazi procesa pridruživanja,  da je njime definisano koje su obaveze i nadležnosti, te ko su nosioci određenih aktivnosti i rokovi kada to treba da bude urađeno.

Cvijanovićeva je navela da program integrisanja u BiH nije mogao da bude izrađen, jer nema uspostavljenog mehanizma koordincije.

"Usvajanje mehanizma koodinacije je pretpostavka za sve, ne samo za plan integrisanja, nego i za definisanje sektorskih strategija, koje su osnov za povlačenje sredstava iz IPA programa dva", dodala je Cvijanovićeva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )