FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se veoma zalaže za slobodu medija, ali da svi u društvu moraju imati isti tretman pred zakonom.

"Za pretres prostorija koje koristi portal `Kliks.ba` sam saznala iz medija kao i ostali građani. Do slobode medija se ne može doći ako se vrše određene krivična djela", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci. 

Ona je istakla da svi u društvu moraju imati isti tretman pred zakonom. 

"Novinari imaju pravo da štite svoj izvor, ali i Krivični zakon propisuje šta je to neovlašteno snimanje i emitovanje određenog materijala. U mom je interesu da se otkrije istina o navodnoj kupovini poslanika da bi građani mogli da žive u miru", kaže Cvijanovićeva. 

Ona je napomenula da predmet o navodnoj kupovini poslanika vodi Specijalno tužilaštvo Republike Srpske i da sva saznanja dijeli sa ovlašetnim institucijama. 

Pripadnici kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz podršku pripadnika Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske, pretresli su juče prostorije preduzeća "Intersoft" Sarajevo koje koristi "Kliks.ba" u Sarajevu. Pretres je izvršen prema naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. 

Predstavnici portala "Kliks.ba" pozvani su početkom decembra na informativni razgovor u MUP Republike Srpske po nalogu Specijalnog tužilaštva Srpske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )