FOTO: null

Vladajuća koalicija na nivou BiH će se raspasti najkasnije do decembra, a lansiranje afere ,,snimak,, samo je skretanje pažnje s njihovih sve lošijih odnosa, izjavila je danas Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, komentarišući upućivanje u parlamenta

Ona je rekla da će prisustvovati skupštinskoj raspravi i da je njoj takođe u interesu da se istraže okolnosti u vezi s tim snimkom, kao i da li je bilo političke korupcije odnosno kupovine poslanika. Nagovijestila je da bi i vladajuća koalicija u RS mogla tokom skupštinske rasprave pustiti audio-snimak.

"Valja uporediti i jedan i drugi materijal i onda uporediti ko je šta na njemu radio i intervenisao", izjavila je Cvijanovićeva, ali je i dodala da će se na raspravi razjasniti sve - od toga ko je materijal snimio i montirao, i kako je materijal pribavljen.

"Ja nisam počinila nijedno krivično djelo, nego su protiv mene počinili krivično djelo. Ja nisam bila ni saučesnik u nekom krivičnom djelu, ali neki drugi očigledno jesu i pribavljajući takve materijale i sklapajući ih i promovišući ih u vrijeme formiranja vlasti s jasnim ciljem da se spriječi njeno formiranje", rekla je Cvijanovićeva.

U PDP-u su, u međuvremenu, reagovali na izjavu Cvijanovićeve od prethodnog dana, u kojoj je rekla da je opozicioni materijal najobičnije smeće.

"Očigledno je da predsjednici Vlade svakodnevnim otvorenim ponižavanjem javnosti ovakvi izrazi postaju sasvim uobičajeni i sad smo još uvjereniji da su i papci riječ koja je potekla upravo iz njenih usta. Bez obzira na njeno lično ponašanje, premijerkin kabinet ne bi smio da dozvoli da u formalnoj komunikaciji ovakvi ponižavajući izrazi budu korišteni", istakli su u PDP-u.

U informaciji koju je Savez za promjene podnio Narodnoj skupštini kao podlogu za raspravu o aferi na posebnoj sjednici, čije se sazivanje očekuje u petak, navedeno je da snimak pokazuje da je došlo do davanja mita s ciljem da se obezbijedi formiranje skupštinske većine na čelu sa SNSD-om.

"Ova skandalozna konverzacija nije samo manifestacija političke beskrupuloznosti, već istovremeno predstavlja i krivično djelo, jer se radi ili o pokušaju ili o izvršenoj radnji korupcije, odnosno davanju ili primanju mita, koja ima za cilj da se izabrani narodni poslanci nezakonitim podmićivanjem opredijele za način glasanja o odlukama, zakonima i drugim aktima koje usvaja NS RS", istakli su, uz napomenu da traže sprovođenje krivične istrage.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )