FOTO: null

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je prisustvo predstavnika Srpske Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu potvrda i priznanje značaja Srpske u regionalnim okvirima.

Cvijanovićeva je naglasila da je veoma bitno da se u neposrednim kontaktima sa uticajnim ličnostima u SAD, predstavnicima američkog Kongresa, Stejt departmenta i drugih institucija istakne položaj i uloga Republike Srpske.

"To je potvrda ustavnog i političkog pozicioniranja Republike Srpske u okviru BiH", istakla je Cvijanovićeva nakon Molitvenog doručka, čiji je domaćin bio predsjednik SAD.

Premijer Srpske rekla je da je ovo bila prilika da se posjeta Vašingtonu, osim susreta sa predstavnicima američke administracije, iskoristi i za susrete sa brojnom i vrlo uticajnom srpskom dijasporom u SAD, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Molitvenom doručku u Vašingtonu prisustvovali su predstavnici američke administracije, Kongresa, diplomatskog kora, svjetske ekonomske, političke i kulturne elite.

Nacionalnom doručku, koji se održava prvog četvrtka u februaru, prisustvuje 4.000 zvanica od kojih je trećina iz inostranstva, iz više od 140 država iz političkog, kulturnog i vjerskog života, za koje Organizacioni odbor, koji čine predstavnici Kongresa, ocijene da su ostvarili značajne društene rezultate u svojim zemljama.

Godišnji Nacionalni molitveni doručak održan je u okviru cjelokupnog programa okupljanja izabranih zvaničnika koji je traje od 3. do 6. februara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )