FOTO: null

​BANJALUKA - Očekujemo da se izborni rezultati sprovedu, a to znači da ljudi koji su dobili povjerenje građana budu i postavljeni na odgovarajuće pozicije. SNSD ima predsjedavajućeg Savjeta minitara Bosne i Hercegovine i ozbiljne ljude koji će sjediti u Savjetu ministara, izjavila je danas u Banjaluci Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Komentarišući izjave Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, o forimiranju Savjeta ministara BiH, ona je istakla da "uslovljavanje pokazuje koliko je plitka ta politika".

"Uslovljavate formiranje institucije nakon provedenih izbora i kada je jasno ko su pobjednici i sasvima je jasno kako se može uspostaviti parlamentarna većina. To je dokaz da je BiH smrznuta, zakočena zemlja i očito da joj nema spasa", rekla je Cvijanović.

Dodala je da Savjet ministara koji je zadržan nakon izbora nema autoritet, kredibilitet niti mogu da nešto preuzmu kao obavezu, a da se smatra da je to zaista preuzeta obaveza.

"Što se tiče aktivacije MAP-a, izvršavanja obaveza, po sistemu podnošenja godišnjih nacionalnih izvještaja, mislim da su to sve stvari rečene. Što se tiče RS-a, predstavnika iz RS, oni imaju Rezoluciju Narodne skupštine RS. Ona je za njih i orijentir i obaveza. Prema tome, ne znam zašto bi neko uslovljavao, ali gospodinu Komšiću nije palo na pamet da nikakav godišnji plan i nikakav MAP nije uslov za kretanje prema Evropskoj uniji i da je zaustavio ono u šta se oni kunu - kretanje ka Evropi jednom takvom blokadom", rekla je Željka Cvijanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )