FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da 70 godina nakon pobjede nad fašizmom svijet još nije u potpunosti oslobođen od tog zla i da ima buđenja njegovih klica, koje nisu zatrte.

"Voljela bih reći da fašizam jeste pobijeđen. Voljela bi da kažem da su svi evropski narodi, uključujući i nas, imali 70 godina kontinuiteta slobode, ali to, nažalost, nije bilo tako kad je riječ o našem prostoru", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon proslave Dana pobjede nad fašizmom.

Ona je navela da su narodi bivše Jugoslavije preživjeli strahote u ne tako davnoj prošlosti i da su svjesni rana iz bliže prošlosti, za razliku od drugih evropskih naroda koji su mogli da uživaju u miru.

Cvijanovićeva je istakla da još ima devijantnih pojava i različitih ekstremizama sa kojima se svijet mora nositi.

"I danas imamo neke druge globalne probleme koji se manifestuju na svim prostorima, uključujući i nas i moramo biti, kao civilizovani ljudi, posvećeni borbi protiv takvih stvari. To su više nego devijacije, to su stvari koje ponovo ugrožavaju čovječanstvo i naravno da se moramo staviti na raspolaganje svima i svi zajedno obaviti taj veliki posao", istakla je Cvijanovićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )