FOTO: null

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Beogradu da je počestvovana učešćem u tako važnom događaju kao što je posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji, istakavši da Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje.

"Počastvovana sam što sam dobila priliku da učestvujem u okviru ovog veoma važnog događaja i sastanaka upriličenog povodom dolaska predsjednika Putina", rekla je Cvijanovićeva Srni u Palati Srbija.

Ona je istakla da Rusiju i Republiku Srpsku veže i prijateljstvo i političko razumijevanje, naglasivši da je Rusija na ekonomskom i spoljnotrgovinskom planu, osim što je veliki ulagač u Srpskoj, važan spoljnotrgovinski partner.

Predsjednik Srpske navela je da ima mnogo započetih projekata u saradnji sa Rusijom i u sektoru obrazovanja, naglasivši da se kao prostor za dodatnu saradnju otvara i oblast zdravstva i medicine, što je prilika koju Republika Srpska namjerava da iskoristi.

"Važno je da se zadrži dobar nivo razumijevanja i da širimo naše ekonomske aktivnosti. Razumijemo da je Republika Srpska malo tržište i mala ekonomija, ali uvijek je važno da za velike poduhvate imate velike partnere", istakla je Cvijanovićeva.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo zbog predstojećeg sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Podsjetio je na dobre odnose i saradnju Rusije i Republike Srpske, istakavši da Srpska želi da ojača saradnju sa Ruskom Federacijom u oblasti obrazovanja.

“Veoma važno je reći je da sam ja ovdje kao srpski član Predsjedništav BiH, ali moj primarni interes je Republika Srpska. Smatram svojom obavezom i dužnošću da primarno afirmišem interese Srpske”, naglasio je Dodik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )