FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je svim umjetnicima koji su poklonili slike i doprinijeli organizaciji humanitarne izložbe da bi bila prikupljena određena sredstva namijenjena djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Cvijanovićeva je rekla da i sam naziv izložbe "Umjetnost za humanost" dovoljno govori sam za sebe i dodala da su članovi Vlade uvijek spremni da daju lični doprinos u humanitarnim akcijama.

Ona je danas razgovarala sa akademskim slikarima i studentima Akademije umjetnosti u Banjaluci koji su doprinijeli realizaciji ove izložbe, kao i sa predstavnicama Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra", koje su istakle da se organizovanjem ovakvih događaja promoviše humanost, ali i skreće pažnja na probleme sa kojima se susreću oboljela djeca.

One su zahvalile premijeru Republike Srpske, umjetnicima i ministrima na njihovom gestu.

Sastanku su prisustvovali i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević i ministar pravde Anton Kasipović. 

Delegacija Vlade Republike Srpske, koju je predvodila premijer, posjetila je u petak prodajnu izložbu slika banjalučkih umjetnika u Kulturnom centru "Banski dvor".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )