FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da Vlada Srpske cijeni uspjeh i nastoji da uspostavi institucionalnu vezu sa svim pojedincima koji su spremni da ostvaruju uspjeh u oblastima kojima se bave.

Na današnjem Forumu stipendista Fonda "Dr Milan Jelić", na kojem su uručeni sertifikati najuspješnijim stipendistima u akademskoj 2015/2016. godini, Cvijanovićeva je naglasila da ulaganje u uspjeh znači ulaganje u obrazovanje, a da je uspostavljanje institucionalne veze sa najuspješnijim studentima cilj projekta stipendiranja studenata posredstvom ovog fonda.

"Doživljavamo vas kao snagu koja bi trebalo da u budućnosti stoji na raspolaganju i Republici Srpskoj i njenim institucijama", rekla je Cvijanovićeva u obraćanju stipendistima.

Čestitajući im na postignutim uspjesima, Cvijanovićeva je naglasila da lično cijeni mlade ljude koji prepoznaju značaj ulaganja u vlastite kapacitete i nastoje doprinijeti razvoju cjelokupnog društva.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić istakao je da je od 2007. godine kada je nastala ideja o dodjeljivanju stipendija "Dr Milan Jelić" studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima dodijeljeno 1.728 godišnjih stipendija u ukupnom iznosu od 8.500.000 KM.

On je rekao da je godišnji grant za dodjelu stipendija iz Fonda "Dr Milan Jelić" 750.000 KM, a da je u ovoj akademskoj godini studentima prvog ciklusa studija na domaćim univerzitetima dodijeljeno 76 stipendija, a na inostranim univerzitetima 53 stipendije.

Fond "Dr Milan Jelić" godišnje dodijeli 15 stipendija studentima drugog ciklusa studija i 10 stipendija studentima trećeg ciklusa studija.

"Kvalitet i konkurentnost naših studenata za dodjelu stipendija iz Fonda žDr Milan Jelićž iz godine u godinu je sve veća, što potvrđuje i uspješnost politike stipendiranja", rekao je Komić, ističući da su stipendisti aktivni u naučnom radu, a da lako nalaze i posao po završetku studija.

Za najuspješnije studente na šestom forumu stipendista Fonda "Dr Milan Jelić" proglašeni su Miroslav Stanojević - student tehničkih nauka na Univerzitetu u Berlinu, Sonja Milićević - student Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Siniša Ljubojević - student Filološko-umjetničkog fakulteta u Kragujevcu, Vanja Danilović - student Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Matea Zlatković - student Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Željko Stević - student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

U okviru Foruma stipendista "Dr Milan Jelić", u Banjaluci je danas promovisan i godišnjak stipendista i predstavljeni su rezultati koje su ostvarili.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )