FOTO: novosti.rs

U medijima se spekuliše da se radi o svojevrsnom odgovoru nepoznatih aktivista na nemile scene koje su tokom prenosa uživo viđene u Narodnoj skupštini RS.

U više ulica u Banjaluci juče ujutro osvanuli su plakati sa fotografijom ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača uz "upozoravajući" natpis: "Čuvaj se Lukača."

 Plakati su zalijepljeni po stubovima ulične rasvjete, kapijama, na drveću i slično. Zasada nije poznato ko stoji iza cijele "akcije".

U medijima se spekuliše da se radi o svojevrsnom odgovoru nepoznatih aktivista na nemile scene koje su tokom prenosa uživo viđene u Narodnoj skupštini RS, kada je Lukač udario u glavu narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

Svemu je prethodilo cjelodnevno ometanje sjednice, jer su opozicioni poslanici vikanjem, lupanjem i hodanjem po sali ometali izlaganje srpskog člana PBiH Milorada Dodika o Programu reformi i slanju izvještaja u NATO.

Pored Lukačevih fotografija, po gradu su se gotovo istovremeno pojavili i plakati, koje potpisuje "Revolt BL", na kojima je fotografija prošlogodišnjih nereda sa Trga Krajine kada je došlo do sukoba između policije i grupe "Pravda za Davida". Uz fotografiju je napisan datum događaja i poruka policiji: "Banjaluka vam ovo nikada neće oprostiti".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )