FOTO: null

Radovan Ćurčić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, stigao je na Turnir prijateljstva u Bijeljinu, gde je boravio i prošle godine.

Činjenica da se Ćurčić ponovo obreo na ovom turniru mlađih kategorija samo pokazuje koliko ovaj skup mladih fudbalera iz celog regiona dobija na značaju, s obzirom da se u ovom uzrastu stvaraju igrači koji kasnije konkurišu i za A selekcije nacionalnih timova.

– Samo ime Turnir prijateljstva dovoljno govori o njemu. Igrači koji ovde dolaze u u pravom uzrastu u kom mogu da pokažu kvalitet i da ekipe i same vide gde se nalaze u ovom trenutku. Prošle godine je bio početak, ovo što vidim sada izgleda još bolje i prerasta u lepu tradiciju.

Prošle godine na Turniru prijateljstva su učestvovali igrači rođeni 2000. godine, a ovog proleća su tu U-16 selekcije.

– Po onome kako je sve zamišljeno i po onome što sam video, igrači već u ovom uzrastu pokazuju svoje domete. Ipak, najbitnije je da sve prolazi u prijateljskom takmičenju, svi žele da pobede, da se takmiče i stvara se pravi sportski rivalitet. To je lepo videti, nadam se da će na kraju pobediti najbolja ekipa.

Ćurčić je posebno istakao da su na jednom mestu okupljeni igrači koje vredi videti.

– Svi igrači su interesantni, ovde su najbolji klubovi sa prostora bivše Jugoslavije, tako da su selektirani najbolji igrači iz regiona.

Na kraju, Ćurčić je upitan da li ima svog favorita na “Turniru prijateljstva”.

– Ako neke simpatije moram da izrazim, onda prema mom bivšem klubu OFK Beogradu. Dešava se u fudbalu da nekad najbolja ekipa ni ne osvoji turnir. Navijam za dobar fudbal.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )