FOTO: srpskainfo.com

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je Srni da je primjetno prisustvo migranata na području svih policijskih uprava u Srpskoj i evidentiran njihov povećan broj na području prijedorske, ali je i dalje na snazi zaključak Vlade da nema ni uslova niti kapaciteta da Srpska primi migrante.

Ćulum je istakao da policija pojačano radi na terenu kada je riječ o pronalasku migranata, te istakao da uglavnom izražavaju namjeru da idu dalje u Unsko-sanski kanton.

On je dodao da migrante koji žele da podnesu zahtjev za azil upućuju u Sarajevo, te da su u roku od mjesec dana obavezni da podnesu zvaničan zahtjev.

– Manje od deset odsto njih zaista podnese zahtjev za azil – naveo je Ćulum.

Prema njegovim riječima, na sastanku Operativnog štaba za pitanje migracija u BiH dogovoreno je da Unsko-sanski kanton ne vraća migrante, odnosno da ih smještaju u za to predviđene objekte.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je ranije da je, nakon odluke nadležnih u Unsko-sanskom kantonu o sprečavanju ulazka migranata na njihovo područje, evidentan veći broj ovih lica na području novogradske opštine i da će sutra o lokalnoj bezbjednosnoj situaciji raspravljati opštinski forum za bezbjednost.

– Do sada nije bilo ekscesa, ali je evidentno da se povećava broj lica koja žele da se domognu neke od zemalja EU. S druge strane, jasno je da im je ulazak u Hrvatsku onemogućen, a ukoliko i uspiju da ilegalno pređu granicu, uglavnom ih vraćaju na teritoriju BiH – rekao je Drljača.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )