FOTO: null

Pred krcatim tribinama dvorane “Aleksandar Nikolić”, crveno-beli su režirali još jednu senzaciju i na impresivan način došli do pete pobede u istorijatu duela sa Real Madridom – 82:70

Drugi put u poslednja dva susreta, čudesna Zvezda skinula je krunu najtrofejnijem evropskom timu. Pred krcatim tribinama dvorane “Aleksandar Nikolić”, crveno-beli su režirali još jednu senzaciju i na impresivan način došli do pete pobede u istorijatu duela sa Real Madridom (82:70), šeste u dosadašnjih 14 evroligaških utakmica.

Dosledno su crveno-beli u prvom poluvremenu pratili upustva iz Radonjićevog priručnika za rušenje velikana evropske košarke. Odbrana je osiromašila kraljevski napad, navodila Ljulja na suviše smele trojkaške pokušaje, koje trener Laso toleriše samo glavnoj zvezdi tima. Predvođena zarazno borbenim Lazićem, Zvezdina spoljna linija sakrila je vanserijski talenat 17-godišnjeg Dončića. Isto je činio Kuzmić sa zavidnim NBA pedigreom Meksikanca Ajona.

Sledeći osnovno pravilo, crveno-beli su nepogrešivo stigli i do drugog uslova za pohod na madridsku krunu. Napadom fino izbalansiranim između spoljne i unutrašnje igre, kojim je krajnje racionalno upravljao prvi plejmejker Jović, srpski šampion je u drugoj četvrtini za samo četiri minuta kreirao seriju 14-0 za dvocifrenu prednost nad zatečenim “kraljevima” (36:25). U razdoblju tokom kojeg je publika bila duboko u transu, Simonović je odložio trojkaške projektile i prodorima cepao kraljevsku odoru, dok je Gudurić fintama i šutevima sugerisao svom slavnom čuvaru Noćioniju da mu se približavaju penzionerski dani.

Da Real nije imao nesvakidašnje šuterski raspoloženog Tejlora, koji je pogodio sedam trojki, četiri više nego u prethodnih 13 evroligaških utakmica, Madriđane bi možda zadesila sudbina Makabija. Neposredno posle Dončićeve povrede zgloba početkom treće deonice, zbog koje je basketaški biser šepajući napustio teren praćen aplauzom korektne publike, Real se gotovo neprimetno prišunjao na tri poena zaostatka. Strah je na trenutak utišao tribine, ali ga nije bilo u grudima momaka u crveno-belim dresovima. Kuzmić je u reketu “izmislio” četiri poena i zaustavio psihološko proklizavanje ekipe, koja je primenla treće upustvo iz priručnika: izdržati nalet velikana i nastaviti sa primenom prva dva pravila.

Jedna od najboljih evroligaških odbrana gutala je Realov napadački potencijal i utabala stazu kojom su Jović, Simonović i Gudurić jurili ka maksimalnih plus 17 u 39. minutu (80:63).

Na delu tribina sa najvatrenijim navijačima zapaljena je baklja, koja je osvetlila najveću Zvezdinu pobedu u dosadašnjem toku evroligaške sezone.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )