FOTO: null

Predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je najiskrenije poštovanje prema žrtvama i saosjećanje sa porodicama žrtava koje su stradale u tragičnim sukobima na području Srebrenice, Podrinja i cijele BiH, i poručio međunarodnim i domaćim akt

"Na takav način nije moguće stvoriti uslove za trajan mir, bezbjednost i dostojanstven život svih naroda i građana na ovim prostorima", rekao je Čubrilović.

U saopštenju povodom obilježavanja 20 godina od stradanja Bošnjaka u Potočarima, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske odlučno odbacuje i ograđuje se od svih oblika poigravanja žrtvama i njihovog korišćenja u političke svrhe.

"Time se još više produbljuju razlike i remete međunacionalni i međureligijski odnosi, a društvo čini podijeljenim i onemogućava mu se da bude garancija mirnog, tolerantnog i uspješnog života svih naroda i građana na ovim prostorima", istakao je Čubrilović. 

On napominje da su sve nevine žrtve dostojne trajnog sjećanja i poštovanja i da je sve počinioce ratnih zločina i prekršioce međunarodnog i domaćeg humanitarnog prava neophodno procesuirati i pravedno osuditi, a porodicama žrtava omogućiti dostojanstven život, saopšteno je iz kabineta predsjednika parlamenta Srpske. 

"Pomirenje, praštanje i suživot predstavljaju najvažniju obavezu organa dva entiteta i BiH, da bi se ostvarilo međusobno razumijevanje i potvrdile iskrene težnje za mirnim, tolerantnim i bezbjednim životom na ovim prostorima", istakao je Čubrilović. 

Predsjednik parlamenta formirao je delegaciju Narodne skupštine Republike Srpske koja će sutra u Potočarima prisustvovati obilježavanju 20 godina od stradanja Bošnjaka. 

Delegaciju čine potpredsjednik Narodne skupštine Senad Bratić i narodni poslanici Željka Stojičić i Dobrila Drinić, dodaje se u saopštenju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )