FOTO: null

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA Lige u kome će se za titulu šampiona i mjesto u Evroligi naredne godine boriti protiv Cedevite.

Crvenobeli su u majstorici slavili 82:59 iako prvo poluvrijeme nije nagovještavalo takav razvoj situacije i veliki broj poena.

Ipak, u trećoj četvrtini Radonjićev tim je uspio rezultatski ozbiljno da se "odlijepi" i do kraja je ovaj meč za njih postao rutinsko čuvanje rezultata.

Budućnost je dodatno "potonula" u završnih 10 minuta i za to vrijeme ubacila samo osam poena što je njihov poraz učinilo još ubjedljivijim.

Mnogo grubosti i faulova, ali na kraju rezultat koji odgovara Crvenoj zvezdi iz koje od početka sezone ističu da im je titula u ABA ligi prioritet sezone.

Čarls Dženkins predvodio je Crvenu zvezdu sa 17 postignutih poena i šest asistencija. Marko Simonović je postigao 14 poena, Ognjen Kuzmić jedan manje, a dvocifren učinak imao je i Milko Bjelica koji je duel završio sa 10 poena.

U ekipi Budućnosti po 16 poena su postigli Rejnolds i Savović, a u strelce su se upisali još samo Popović, Klasen, Ilić, Gordić i Šehović.

Prvi meč finalne serije koja se igra na tri dobijena duela igra se u Beogradu 10. aprila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )