FOTO: Glas Srpske

Trebinje - Ni ove godine neće biti ukinuta putarina na magistralnom putnom pravcu od Herceg Novog do Trebinja, pa će brojni Hercegovci koji često idu put Crnogorskog primorja preko Zupaca i Petijevića i dalje plaćati od tri do 18 evra, u zavisnosti od toga koje vozilo posjeduju.

Predsjednik hercegnovske opštine Stevan Katić rekao je da lokalna vlast, i pored svih napora, nije uspjela da postigne dogovor sa crnogorskom Vladom, koja neće da plati pet miliona evra, što bi omogućilo ukidanje putarine.

- Kada bi Vlada Crne Gore platila pet miliona evra koncesionaru, firmi “Univerzal Monte”, otkupila bi koncesiju i nastavila da upravlja sa ovim putem. Međutim, oni to ne želi - naveo je Katić.

Put, koji je otvoren sredinom 2008. godine, izgrađen je sa velikim brojem krivina, zbog kojih je njegovim većim dijelom ograničenje brzine 40 kilometara na čas. Kako je put urađen možda najbolje govori činjenica da ima nevjerovatan broj saobraćajnih znakova upozorenja da slijedi oštra krivina, pa dupla krivina, pa crna ili crvena tačka...

- Preskupo plaćamo nešto što smo decenijama čekali. Put je veoma komplikovan, sa mnogo okuka i opasnih zavoja, ali ko mora, plaća, a ko ne mora, ne ide. Svake sedmice makar jednom idem u Herceg Novi i za 12 KM, koliko plaćam putarinu, mogu platiti gorivo do dolje - kaže Rajko Petković iz Trebinja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )