FOTO: null

Dva lica su poginula, a pet je teško povrijeđeno u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u prvih pet dana septembra na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina.

Policija upozorava da je dominatan uzrok u saobraćajnim nezgodama bila neprilagođena brzina kretanja i apeluje na vozače da prilagode brzinu, da ne koristite mobilni telefon u vožnji i da za volan sjedaju odmorni, te da koristite pasivne elemente bezbjednosti. 

U saopštenju iz CJB Bijeljina navodi se da su i dalje povoljni vremenski uslovi za razvijanje većih brzina, zbog čega se od vozača traži da brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju puta, posebno u zonama škola. 

Policija podsjeća da nakon četiri časa vožnje treba napraviti pauzu od najmanje pola časa, kao i na važnost korištenja sigurnosnog pojasa u autu. 

"Bitan segmet bezbjednosti saobraćaja je i korištenje mobilnog telefona koji odvraća pažnju vozača od saobraćajne situacije i na taj način direktno utiče na izazivanje saobraćajnih nezgoda težih oblika", upozorava se u saopštenju CJB i podsjeća da je korištenje mobilnog telefona za vrijeme vožnje zabranjeno zakonom, osim ako telefon nije prilagođen za upotrebu u vozilu. 

CJB Bijeljina je najavio da će s ciljem poboljšanja bezbjednosti saobraćaja pojačati kontrole brzine kretanja i korištenja sigurnosnih pojasa u autu. 

Najavljeno je i da će, u saradnji sa nadležnom inspekcijom saobraćaja, biti izvršena sveobuhvatna kontrola vozila kojima se prevoze djeca, u pogledu tehničke ispravnosti vozila i posjedovanja adekvatne dokumentacije za vozače i vozila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )