FOTO: null

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da će svima u BiH biti bolje ako se bude radilo zajednički i uz uvažavanje svih nivoa vlasti.

Tokom posjete Bijeljini Crnadak je rekao da se ovaj veliki pogranični grad i regionalni centar izuzetno razvija u kontinuitetu i zbog dobre saradnje koju lokalna zajednica ima sa institucijama Republike Srpske i BiH, kao i u međunarodnoj saradnji. 

Nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine grada Slavišom Markovićem, Crnadak je rekao novinarima da su razgovarali o načinima da se ta saradnja unaprijedi i da se potencijali Bijeljine promovišu u svijetu kroz ekonomsku diplomatiju. 

Crnadak je dao punu podršku za višegodišnje nastojanje da se kasarna u Bijeljini preda na civilno korištenje uz ocjenu da tih 40.000 metara kvadratnih mogu biti novi zamajac razvoja grada. 

On je obećao da će pokušati riješiti i problem gužvi i višemjesečnog čekanja na ostvarivanje prava na dvojno državljanstvo sa Srbijom koje imaju građani Semberije. 

U obraćanju novinarima predsjednik lokalnog parlamenta Slaviša Marković je najavio nastavak dobre saradnje sa srpskim predstavnicima vlasti na nivou BiH s ciljem daljeg razvoja Bijeljine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )