FOTO: null

Član Glavnog odbora PDP-a Igor Crnadak smatra da nova vlada Republike Srpske neće donijeti ništa novo, jer će imati istog premijera i većinu istih ključnih ministara, te da neće trajati cio mandat.

 "Tu se ne može očekivati osvježenje i nikakvo značajnije pomjeranje naprijed", rekao je Crnadak danas novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a.

Crnadak tvrdi da vladajuća koalicija nije samo izgubila podršku na poroteklim izborima, već je "drastično i unutar koalicije smanjen uticaj SNSD-a", koji je, kako je rekao, "u posljednje vrijeme izložen žestokom ucjenjivanju koalicionih partnera".

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Crnadak je naveo da će PDP sigurno biti dio izvršne vlasti, odnosno Savjeta ministara BiH.

"Očekujemo da će izbor i potvrđivanje novog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH biti završeno u ovoj godini, a tokom januara kompletiranje kabineta", istakao je Crnadak.

On je rekao da je PDP unutar Saveza za promjene imao jedan dio razgovora, ali da tek slijede finalni razgovori o ministarskim pozicijama u okviru Saveza i sa drugim partnerima koji će učestvovati u vlasti.

Crnadak kaže da će PDP odluke o ljudima koji će biti u Savjetu ministara BiH donijeti tek nakon što bude tačno znao koji resori će biti ponuđeni ovoj stranki.

On je rekao da je Glavni odbor PDP-a zaključio da je PDP ostvario dobar izborni rezultat na proteklim opštim izborima u BiH.

"Formiranje Saveza za promjene bila je dobra stvar, čiji je rezultat pobjeda Saveza i Mladena Ivanića u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH i skoro formiranje Savjeta ministara BiH u kojem će učestvovati Savez za promjene, a to je početak promjena u Srpskoj", ocijenio je Crnadak.

On je naveo da su rezultati PDP-a zadovoljavajući, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je lider PDP-a Mladen Ivanić izabran u Predsjedništvo BiH, da se PDP nalazi na samom ulasku u strukture vlasti na nivou BiH, dok je na nivou parlamenta Republike Srpske zadržao isti broj poslanika. 

Crnadak je rekao da će 2015. godina biti izborna godina u PDP-u, dok će u junu biti održan redovni sabor PDP-a na kojem će biti izabrano stranačko rukovodstvo i usvojeni programski dokumenti i statut.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )