FOTO: null

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador NJemačke u BiH Kristijan Helbah potpisali su i razmijenili nota sporazume između Savjeta ministara BiH i NJemačke o projektima tehničke saradnje za 2008, 2009, 2010, 2011. i 2012. godinu.

Povodom potpisivanja sporazuma, Crnadak je u ime BiH izrazio zahvalnost Vladi NJemačke na pomoći u ovom i ostalim projektima kojim njemačka Vlada pomaže BiH i izrazio spremnost za nastavkom saradnje, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On je naglasio vrlo dobre odnose koje BiH ima sa NJemačkom na svim poljima, posebno istakavši zadovoljstvo svojom nedavnom posjetom Berlinu i susretom sa šefom njemačke diplomatije Frank-Valterom Štanmajerom.

Sporazum o tehničkoj saradnji između BiH i NJemačke je potpisan 31. januara 1995. godine i od tada su redovno održavani međudržavni razgovori na kojima su dogovarani različiti projekti iz oblasti ekonomskog i socijalnog razvoja BiH, za koje je njemačka Vlada osigurala materijalna i finansijska sredstva.

Za period 2008-2012. godina NJemačka je osigurala ukupno 28,5 miliona evra za projekte u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )