FOTO: null

Načelnik Policijske uprave /PU/ Bijeljina Žarko Ćosić rekao je da bi od danas trebalo očekivati normalizaciju situacije u vezi sa izdavanjem pasoša i brže štampanje pasoških knjižica.

Ćosić je napomenuo da to što se na izdavanje pasoša čeka duže od uobičajenog roka nije problem ove uprave, niti Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske koje nije zaduženo za štampanje pasoških knjižica, već je organ koji prima zahtjev stranke, vrši potrebne provjere i izdaje dokument. 

On kaže da Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH, čiji je to posao, ima tehničkih problema i usporeno izdaje pasoške knjižice. 

Ćosić je na konferenciji za novinare o rezultatima rada PU Bijeljina u maju rekao da su evidentirana ukupno 83 krivična djela, od čega 71 djelo opšteg kriminaliteta. 

"Za krivična djela opšteg kriminaliteta podneseno je 56 izvještaja tužilaštvu, prijavljeno je 48 lica, od kojih je 15 povratnika i jedan maloljetnik", naveo je Ćosić. 

On je rekao i da je u maju evidentirano 85 saobraćajnih nezgoda, za oko 15 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, te dodao da je u tim udesima jedno lice poginulo, petoro ljudi je teško povrijeđeno, a 22 osobe zadobile su lakše tjelesne povrede. 

Načelnik Kriminalističke policije PU Bijeljina Darko Kovrlija rekao je da su u oblasti privrednog kriminaliteta u maju otkrivena tri krivična djela kojima je ostvarena protivpravna imovinska korist od 115.000 KM. 

"Za ta krivična djela su nadležnom tužilaštvu podnesena dva izvještaja protiv tri lica", naveo je Kovrlija i dodao da je najzastupljenije krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. 

Nakon redovne mjesečne konferencije za novinare u PU Bijeljina načelnik PU Žarko Ćosić održao je sastanak sa komandirima policijskih stanica koje pripadaju bijeljinskoj Policijskoj upravi. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )