FOTO: null

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Nedeljko Ćorić uručio je danas CTG aparat ginekološkom odjeljenju Bolnice "Sveti Vračevi".

Ćorić je rekao da je aparat poklonio u okviru Nedjelje djeteta da bi to bio i primjer drugim ljudima, jer je "važno ličnim primjerom pokazati kako se bori za natalitet i djecu, koja treba da budu budućnost Republike Srpske". 

"Bizno je da podižemo natalitet i imamo što veći broj djece, a siguran sam da će ta djeca imati svijetlu budućnost u Republici Srpskoj", rekao je Ćorić novinarima nakon uručenja aparata. 

Direktor Bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović istakao je da posebno raduje što je Ćorić odlučio da ginekološko-akušerskom odjeljenju donira ovaj aparat, koji će bolnica koristiti za bilježenje srčanih tonova kod još nerođene djece kako bi se planirao proces rađanja. 

"Aparat će pomoći za još veći kvalitet usluge i dijagnostike, koja je veoma značajna prije rađanja djeteta. Svako novorođeno dijete treba da bude radost, a radovaćemo se ako ih bude što više", naveo je Maksimović. 

Prema njegovim riječima, od otvaranja ove bolnice 2013. godine u julu rođeno je preko četiri i po hiljade beba, ili oko 900 godišnje. 

Načelnik ginekološko-akušerskog odjeljenja Bolnice "Sveti Vračevi" Slavica Bobar zahvalila je Ćoriću i Maksimoviću na ovom vrijednom aparatu koji u trećem trimestru trudnoće registruje srčane tonove bebe, a u porođaju kontrakcije. 

"Ovaj aparat je vrijedan i značajan, kako za nas ljekare, tako i za naše pacijentkinje", rekla je Bobareva i dodala da Bolnica za sada ima tri ovakva aparata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )