FOTO: InfoBijeljina.com

Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini podržava rukovodstvo stranke u razgovorima o potencijalnim koalicijama za predstojeće lokalne izbore sa svim političkim partijama koje izraze spremnost da se priključe programskim platformama SNSD-a, poručeno je na današnjoj konferenciji za novinare ovog odbora.

Gradski odbor SNSD-a Bijeljina daje punu podršku za takve pregovore predsjedniku stranke Miloradu Dodiku, povjereniku za ovaj gradski odbor Radovanu Viškoviću i predsjedniku Gradskog odbora Nedeljku Ćoriću.

Ćorić je naveo da će razgovori o eventualnim koalicijama na lokalnom nivou biti vođeni u prostorijama bijeljinskog SNSD-a, u saradnji sa Izvršnim komitetom, Glavnim odborom i predsjednikom stranke Dodikom.

On je rekao novinarima da Gradski odbor ne može pregovarati niti je do sada pregovarao o ulasku SNSD-a u lokalnu vlast, te eventualnoj promjeni skupštinske većine.

Ćorić je naglasio da je stav SNSD-a i Predsjedništva Gradskog odbora u Bijeljini da sve političke partije koje budu namjeravale da se dogovore sa SNSD-om moraju preuzeti odgovornost.

"Da bismo došli do tih pregovora oni koji danas upravljaju gradom najprije moraju položiti račune građanima, izaći u javnost i objasniti im kakvo je stanje u javnim ustanovama i preduzećima. Naše informacije su da imamo ponovo probleme u `Vodovodu`, ali i u `Toplani`, te `Eko-depu`", naveo je Ćorić.

On je istakao da je SNSD na raspolaganju za pomoć u očuvanju tih ustanova i obezbjeđivanju sigurne egzistencije radnicima, ali da traži odgovornost rukovodilaca.

"Tražimo da izađu i objasne kako misle da riješe nagomilane probleme, te saniraju finansijske dubioze u tim preduzećima", naglašava Ćorić.

On smatra da ima dovoljno vremena do lokalnih izbora za usaglašavanje budućeg djelovanja.

"Skoro smo obavili i nezvanične razgovore sa nekim od naših ministara u Savjetu ministara o najvažnijim pitanjima koja mogu biti rješavana na tom nivou, a to su granica, ogromne gužve koje sprečavaju trgovinsku razmjenu, ali i druge komunikacije, te ugrožavaju mogućnost turističke perspektive našeg grada", naveo je Ćorić.

Prema njegovim riječima, naglašeno je da je izgradnja auto-puta koji prolazi kroz Bijeljinu primarni cilj SNSD-a i ono čime će Vlada Srpske nastaviti da se bavi.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da je djelovanje ovog kluba bilo opozicino i konstruktivno, te da će se tako i nastaviti.

Image may contain: 7 people, people standing and suit

"Sve što nije valjalo smo kritikovali, prije svega kreditna zaduženja i djelovanja u javnim preduzećima, ali i predlagali rješenja", naglasio je Đurđević.

On je istakao da je ovaj klub podržao sve što je bilo u opštem interesu svih građana Bijeljine, glasajući za pozitivne prijedloge.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )