FOTO: InfoBijeljina

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nedeljko Ćorić poručio je danas iz Bijeljine da sport nije trošak, već investicija, zbog čega treba iznalaziti mogućnosti za ulaganje u tu društvenu sferu.

Ćorić je istakao da sredstva u sport treba da idu i sa lokala,  iz javnih i privatnih preduzeća, a ne samo od države, navodeći da Vlada Republike Srpske izdvaja značajna sredstva za sport, te je tako sa više od milion KM u proteklih nekoliko godina pomogla i mnoge sportske kolektive u Bijeljini.
 
„LJudi treba da shvate društvenu odgovornost jer se na takav način najbolje pokazuje odnos prema društvu. To će ostati iza nas i znaće se ko je šta doprinio. To ne treba da bude ničija samopromocija, već doza samoodgovornosti“, izjavio je Ćorić novinarima.
 
On je ukazao i da je Fudbalski klub „Radnik“, čiji je predsjednik Uprave, bio u situaciji da niko neće da ga preuzme niko.
 
„Ja to nisam uradio da bih se promovisao, već sam smatrao da kad je najteže, tada trebamo biti najjači. Sada je to `Radnik`, sutra može biti opština, kroz nekoliko godina možda može u pitanje doći Republika... Šta ako se svi izmaknemo? Izmicati se nećemo i ne smijemo“, rekao je Ćorić i dodao da omladinu upravo uči tome – da se nikada ne uzmiču.
 
Ćorić je podsjetio da je Fudbalski klub „Radnik“ u trenutku preuzimanja bio u beznađu i teškoj finansijskoj situaciji, ali je tu, kao podrška, bila Vlada Republike Srpske, kao i predsjednik Dodik i predsjednica Cvijanović, te svi ostali koji su razumjeli problematiku i željeli da pomognu.
 
On je istakao da je to ovaj sportski kolektiv opravdao na neki drugi način, dobrim rezultatima koje bilježi tim u kojem su okosnica fudbaleri iz Bijeljine .
 
„To je naša filozofija – da u `Radniku` treba da igraju naša djeca i da to bude naš klub oko kog ćemo okupljati djecu iz Republike Srpske, kojima ćemo nastojati da obezbijedimo najbolje uslove, kako bi oni mogli da odgovore u takmičarskom dijelu“, rekao je Ćorić i napomenuo da se u „Radniku“ danas domaćinski posluje.
 
Ćorić je naglasio da je veoma važno oko sporta graditi pozitivnu atmosferu i da se ulaganjem u tu oblast sportistima obezbjeđuju bolji uslovi rada, oni onda ostvaruju bolje rezultate, kojima se svi raduju.
 
On je naveo da su danas sa njim na Trgu, osim fudbalera, i domaći košarkaši, odbojkaši, rukometaši, bokseri, koji svako u svojoj sferi bilježi dobre rezultate i na najbolji način predstavljaju ne samo Bijeljinu, već i Republiku Srpsku.
 
Ćorić je rekao da od mladih potiču mnoge dobre ideje u svim sferama, pa tako i u sportu, napominjući kao primjer BUM ljetnu ligu, turnir „tri na tri“.
 
„Daću sve od sebe i nadam se da ću biti u prilici da i dalje pomažem sportske manifestacije“, rekao je Ćorić i istakao da Bijeljini, kao gradu sporta, treba i kvalitetna hala, ali i zatvoren bazen i više igrališta. 
 
On je ocijenio da svi problemi koji se manifestuju u sportu u BiH, poput zabrane proslave pogodaka košarkašica sa tri prsta, dolaze isključivo iz FBiH, što je posljedica, kako je naglasio, nakaradnih politika. 
 
Kada je riječ o mladima u Republici Srpskoj, Ćorić, koji je i ministar u Vladi Republike Srpske, rekao je da se Vlada uvijek adekvatno odnosila prema omladinskoj politici.
 
„Posljednje mjere isplate jednokratne pomoći mladima nisu nikakav stimulans za bilo šta, već oslikavaju kapacitet koji dokazuje da Republika ima snage i mogućnosti da na adekvatan način odgovri na potrebe mladih, koje su u ovim danima, pred početak školske i akademske godine, uvijek velike, kako za njih, tako i za njihove roditelje. To je način simbolične pomoći koji će im značiti“, rekao je Ćorić.
 
On je istakao da je Vlada Srpske usvajala mnoge mjere čiji su inicijatori upravo omladinci.
 
„Krediti za mlade bračne parove, zapošljavanja pripravnika, pomoć djeci poginulih boraca... Sve su to mjere koje su došle na inicijativu omladine i omladinskih politika, koje je Vlada prihvatila i podržala“, naglasio je Ćorić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )