FOTO: InfoBijeljina

Predsjednik FK „Radnik“ Nedeljko Ćorić istakao je danas da će ovaj sportski kolektiv postojati sve dok u njemu ima najmlađih, koji tu uče svoje prve fudbalske korake i izlivaju temelje svojih budućih karijera.

„Hvala roditeljima za strpljenje u teškim vremenima kroz koja je Klub prolazio, za lojalnost, mi ćemo znati da to cijenimo. Akcenat upravljanja klubom biće stavljen na omladinske selekcije. Klub će se razvijati na takav način, to je moja filozofija“, istakao je Ćorić na sastanku trenera i roditelja na gradskom stadionu.

Ćorić je napomenuo da neće odustati od te filozofije, koja podrazumijeva da u prvom timu „Radnika“, bez obzira na rang takmičenja, mora da bude najmanje šest domaćih igrača, sa područja Semberije i šire regije.
 
„Bilo je situacija da je u klubu 30 igrača,  a nijedan iz Bijeljine. Meni takav `Radnik` ne treba. Iako su mi svi govorili da ne treba da ulazim u ovo, nisam mogao da se sklonim jer ja nisam takav čovjek. Neću nikad odustati! Došao sam da napravimo rezultat – zajedno“, napomenuo je Ćorić.
 
On je naveo da je danas imenovan koordinator omladinskih selekcija Igor Milošević, u Upravi su novi ljudi, napominjući da više neće biti nikakve improvizacije.
 
„Ovdje nije samo stvar treninga, nego i vaspitanja djece, koja treba da postanu dobri ljudi. `Radnik` sada kreće uzlaznom linijom, radi se i na infrastrukturi. To je sve neophodno za najbolje uslove za rad“, istakao je Ćorić.
 
Ćorić je naveo da je nastojanje da u FK „Radnik“ u svim generacijama bude 25 do 28 igrača, da se treninzi ne plaćaju, već da ovaj sportski kolektiv bude selekcija Semberije i šire regije.
 
„Ostale škole su tu da rade na masovnosti, a mi smo tu da uzmemo kvalitet i radimo sa njim. To je dugoročna, jasno definisana strategija sa jasnim ciljevima i planom za ispunjenje“, rekao je Ćorić i zamolio roditelje da ne pokušavaju da nameću trenerima hoće li njihovo dijete igrati, radi profesionalizma i razvijanja borbenosti mališana.
 
On je napomenuo da je bitno da „Radnikova“ djeca budu uz svoj klub što više, te da dolaze i na utakmice prvog tima, da osjete energiju i stvaraju neraskidiva prijateljstva na treninzima i tribinama.
 
Govoreći o planovima za ovu godinu, Ćorić je naveo da je ambicija stabilizovati klub i isplatiti zatekle obaveze.
 
Novi koordinator omladinskih selekcija Igor Milošević izrazio je zadovoljstvo što je ponovo član „plave porodice“.
 
„Dolazeći na stadion prisjetio sam se vremena kada sam ja ovdje trenirao. Prvi pomoćni teren tada je bio šljaka i zemlja, bez trave ni u naznakama. Sanjali smo kada će tu da bude plastični teren. Hvala Bogu, danas imamo jako lijepe uslove za rad, pripremljena su dva terena. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama izdići rad omladinskog pogona na viši nivo“, rekao je Milošević.
 
Milošević je napomenuo da je omladinski pogon mjerilo sadašnjosti i budućnosti Kluba.
 
„Jako je bitna dobra komunikacija između trenera i roditelja, kao i trenera sa višim strukturama Kluba. Dobili smo uvjerenja da će infrastruktura biti i dodatno unapređena, a na proljeće, vjerovatno, i završeni reflektori, što će omogućiti da se radi u jednoj grupi, da dječaci ne budu podijeljeni na rad prije i poslije podne“, rekao je Milošević.
 
On je istakao da je ostvaren kontakt sa renomiranom kućom „Kerver koučing Srbija“, sa najprestižnijim metodom rada sa omladinskim pogonima.
 
„Od proljeća bismo trebali da radimo kurseve, odnosno kampove za djecu“, rekao je Milošević i napomenuo i saradnju sa Pedagoškim fakultetom u smislu testiranja razvoja dječaka na polugodišnjem i godišnjem nivou.
 
Milošević je napomenuo da će se raditi i na uniformisanosti na treninzima, prisustvu renomiranim turnirima poput „Zmajevog gnijezda“ u Sloveniji, „Stopama Save Miloševića“.
 
„Jako je bitna i saradnja sa školama fudbala iz Bijeljine, da `Radnik` postane magnet za kvalitet u omladinskom fudbalu. Proširićemo i skauting mrežu u regiji“, najavio je Milošević.
 
Novi sekretar u FK „Radnik“ Vladimir Močević podsjetio je da je nova Uprava, na čelu sa predsjednikom Nedeljkom Ćorićem, 29. jula preuzela klub i zatekla niz problema – manjak igračkog kadra, inrastrukturi i finansijama.
 
„Zatečen je dug od 3.161.203 KM. Od samog starta postavljeni su jasni ciljevi i preduzet niz aktivnosti koji vode ka rješavanju problema. Uporedo smo bili prinuđeni da radimo na kreiranju tima, infrastrukturi i finansijskoj konsolidaciji“, rekao je Močević.
 
Močević je napomenuo da se u FK „Radnik“ sada radi i na unapređenju omladinske škole fudbala, počev od školica, pa do juniorskog pogona.
 
„S tim u vezi danas je i organizovan sastanak roditelja i trenera“, rekao je Močević.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )