FOTO: InfoBijeljina

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nedeljko Ćorić poručio je večeras u Batkoviću da je jedini garant opstanka, stabilnosti i prosperiteta srpskog naroda jaka Republika Srpska, zbog čega građani ne treba da se kalkulišu, već da svom snagom podrže kandidate SNSD-a za inokosne funkcije, Željku Cvijanović i Milorada Dodika, kao i kandidate sa obje liste ove stranke.

„Ako je Jelena Trivić ovdje išta uradila, glasajte za nju. Ako je Mirko Šarović donio 2 KM ovdje, glasajte i za njega. Ali vam zato u ime SNSD-a kažem - za tri godine neće postojati nijedan sokak u Batkoviću koji nije asfaltiran. Na putu od Batkovića do Bijeljine, odavde do Obarske ili do Crnjelova, biće novi asfalt, jer će ovuda proći auto-put, to je zadatak države“, rekao je Ćorić i istakao da je upravo to razlog više da Batkovljani svoje glasačke kapacitete usmjere ka SNSD-u, koji radi i gradi.
 
On je rekao da ga raduje što su veliki privrednici, oni koji zapošljavaju radnike, stali uz Dodika i SNSD, jer vide da egzistencija može biti ugrožena, a ova politika im uliva sigurnost naspram one koju međunarodna zajednica pokušava da podvali pod parolom da nose bolju budućnost, a ispričana su priča, koju su građani teško preživjeli.
 
Ćorić je ukazao da je SNSD svojom odgovornom politikom uspio da unaprijedi stanje u Republici Srpskoj, koja danas svom narodu mnogo daje i posvećuje mu mnogo pažnje.
 
„Ovaj narod sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović može ići naprijed brzim korakom“, rekao je Ćorić i ukazao da Srpskoj trebaju takvi ljudi, koji njeguju istoriju i tradicionalne vrijednosti srpskog naroda, a ne ono što pokušava da mu se nametne, a što ne pripada ovom sistemu. 
 
Ćorić je rekao da je SNSD mnogo toga uradio, a tek je počeo, zbog čega je važno da ta strankau Bijeljini pobijedi, te pozvao Batkovljane da podrže i kandidata iz svog sela, Dragana Kneževića, koji je prepoznat kao čovjek koji može da se odgovorno i uspješno bavi politikom, ne u Batkoviću, već u Republici Srpskoj.
 
„Ima i onih što su protiv, ali iz godine u godinu, sve ih manje na toj, a sve više na našoj strani. Da smo imali mogućnost da večeras stavimo veći šator, više bi nas bilo u Batkoviću, nego na gradskom trgu u Bijeljini, gdje je večeras centralna tribina druge strane“, ocijenio je Ćorić.
 
On je rekao da SNSD od Batkovljana traži povjerenje, a nudi da vrati odnosom prema ovom selu, kao i prethodnih godina, uz nastojanje da to bude i u većem obimu, zbog sve jače Republike Srpske.
 
„Republika Srpska je danas u situaciji da može da gradi i auto-puteve, i bolnice, kapitalne objekte. Više ne krpimo rupe. Smetnja smo svima zato što smo samostalni, samoodrživi, finansijski nezavisni. Možemo sami – da obezbijedimo dovoljno hrane, energije i sve što je potrebno za izlazak iz teških vremena, a to ne mogu ni mnoge velike zajednice“, naveo je Ćorić, napominjući da mnogima smeta i Rusija, bez koje će teško prebroditi zimu, a koja je veliki prijatelj Srpske zahvaljujući dvojici lidera – Vladimiru Putinu i Miloradu Dodiku.
 
Ćorić je rekao da Republika Srpska ima jake saveznike, u vidu Rusije i Kine.
 
„Savezi se prave sa onima koji mogu da pomognu u velikim problemima, nije to samo zadužiti se. Nude zaduženja pod kojekakvim uslovima, prema kojima se umanjuje značaj Republike Srpske. Zato nemamo sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom, jer ne želimo sporazume gdje moramo da klečimo i molimo. Nikad to Srbi nisu radili, niti će, to je politika Milorada Dodika“, rekao je Ćorić.
 
On je napomenuo da je Dodik svojim saradnicima uvijek govorio da Republika Srpska mora imati svoj cilj i pravac – u BiH samo pod uslovima ako se uvažava Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH.
 
„Da smo željeli živjeti u unitarnoj BiH, ne bismo napustili Skupštinu BiH 1991. nisu Srbi tada napustili jer su bili bijesni, jer nisu imali načina da se suprotstave unitarizaciji BiH i opet je to na sceni. Bošnjaci nikada neće odustati od svojih nacionalnih ciljeva, koji su definisani 1971, kada je napisana `Islamska deklaracija`, koja nije ideja vodilja za zajedničku državu u kojoj će svi konstitutivni narodi živjeti u skladu sa svojim pravima“, rekao je Ćorić.
 
Ćorić je ocijenio da se na ovom području mnogo gleda BN TV, na kojoj se ne prikazuje ništa od pozitivnih stvari koje se rade po mnogim selima i zaseocima. 
 
„Oni ne prikazuju lijepe vijesti, već samo one u kojima nas nazivaju svakojakim pogrdnim nazivima“, rekao je Ćorić i napomenuo da ta medijska kuća plasira navode da je nesloga u Gradskom odboru SNSD-a, a on je, kako je istakao, nikad jedinstveniji i složniji i u kojem se kandidati ne nadmeću jedni sa drugima, već sa svojim građanima žele zajedničku izbornu pobjedu.
 
On se potrudio da do mještana Batkovića ipak dođu lijepe vijesti, te ih pozvao da iskoriste priliku za besplatnu legalizaciju objekata, a penzionere obradovao najavom da će sutra za tu populaciju početi isplata po još 100 KM, od njihove Republike.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )