FOTO: null

Bijeljina - Firma "Agrokop eksport import" Banjaluka, koja je bila blokirana kao imovina Zorana Ćopića, jednog od saradnika narko-bosa Darka Šarića, povećala je svoj tužbeni zahtjev protiv Fabrike šećera iz Bijeljine, od koje sada potražuje 12,6 miliona K

Prvobitno je "Agrokop" od "Šećerane" u stečaju sudskim putem tražio da mu budu priznata potraživanja od osam miliona KM.

Radi se o potraživanjima "Agrokopa" koja stečajni upravnik "Šećerane" Lazo Đurđević nije priznao, a koja firma iz Banjaluke potražuje na ime neizmirenog duga iz 2010. i 2011. godine kada je "Agrokop" kao većinski vlasnik investirao u sanaciju i revitalizaciju bijeljinske "Šećerane".

Glavna rasprava po ovoj tužbi održana je krajem ove sedmice u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, a "Agrokop" je zatražio da sudskom presudom bude utvrđeno osnovano potraživanje od "Šećerane" u iznosu od 6,8 miliona KM na ime glavnog duga i 5,8 miliona na ime zatezne kamate.

Presuda u ovom slučaju trebalo bi da bude donesena krajem godine.

Banjalučki Okružni sud je 12. maja 2011. godine donio rješenje o blokadi novoutvrđene imovine Zorana Ćopića, kojem je ranije privremeno zaplijenjen dio imovine vrijedne više od 20 miliona KM. Na osnovu tog rješenja zabranjeno je raspolaganje i prodaja imovine preduzeća "Agrokop" iz Banjaluke i "Šećerane" iz Bijeljine koje su u Ćopićevom vlasništvu.

Ćopić je početkom 2014. godine osuđen na četiri godine zatvora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )