FOTO: null

Ako očekujete goste, možete biti sigurni da je čokoladna zimska torta pravi izbor, jer je to poslastica koju apsolutno svi vole. Ova čokoladna torta idealna je za poklon i lijepo iznenađenje najmilijima.

Priprema se brzo i lako, a okus je prosto nevjerovatno dobar. 

Sastojci koji su vam potrebni za pripremu biskvita su sljedeći: 

1 Muffins čokolada Dolcela
2 jaja
100 ml ulja
100 g čokolade
30 ml likera od badema (ili narandže)

Fil: 

1 Puding okus čokolada Dolcela
400 ml mlijeka
100 g čokolade
60 g šećera
1 Bourbon Vanilija šećer Dolcela
80 g maslaca
100 g Lino Lade Gold
4-5 korneta (raznih veličina)
kokos u prahu za posipanje
bijele i zlatne kuglice za ukrašavanje

Način pripreme: 

Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, ulje, liker i 150 ml vode. Pomiješajte mikserom u jednoličnu smjesu pa umiješajte istopljenu čokoladu.

Tijesto izlijte u maslacem namazan kalup za torte prečnika 24 cm. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.

Za to vrijeme napravite kremu. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i dodajte čokoladu da se otopi.

Umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte nekoliko minuta da se puding zgusne. Sklonite s vatre i odmah dodajte maslac.

Dobro promiješate i ostavite kremu da se hladi, pri tome više puta promiješajte smjesu da se izbjegne hvatanje korice na površini.

Kad je biskvit pečen i ohlađen prerežite ga popola i premažite kremom. Poklopite drugim dijelom biskvita i ostavite u frižderu da se krema dobro ohladi.

Premažite površinu torte Lino Ladom Nougat. Kornete (koje narežete na razne veličine) također premažite Lino Ladom Nougat i složite po površini.

Sve pospite kokosovim brašnom i ukrasite bijelim i zlatnim kuglicama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )