FOTO: null

Partija demokratskog progresa /PDP/ podržava novi prijedlog zakona o dječijoj zaštiti uz želju da se on uobliči tako da se u dijelu o materinskom dodatku izvuče maksimum za sve majke koje su se porodile u ovoj godini, izjavila je danas predsjednik Foruma

Na konferenciji za novinare u Gradskom odboru PDP-a Bijeljina, Čojićeva je pojasnila da se ne traži retroaktivna primjena zakona, nego je želja da njegov obuhvat bude što veći. 

Prema njenim riječima, PDP želi da materinski dodatak primaju i nezaposlene majke koje su se porodile prije 1. decembra, sve dok njihova djeca rođena u ovoj godini ne napune 12, odnosno 18 mjeseci, kako novi zakon predviđa. 

Čojićeva je odbacila kritike iz vladajućeg SNSD-a da je prijedlog PDP "jeftin politički trik" i "cirkus". 

"Nismo se bavili trikovima, sve radimo javno i želimo da se nađe najbolje rješenje i ukloni nepravda prema nezaposlenim majkama koje su se porodile u ovoj godini", istakla je Čojićeva i izrazila nadu da će to biti urađeno sutra u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Sa konferencije za medije u Bijeljini, Čojićeva je u ime Foruma žena PDP-a poručila da će se svaka investicija u djecu danas - sutra višestruko isplatiti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )