FOTO: null

Sarajevo - Članovi SDS-a su apsolutni šampioni u korišćenju privilegije poznate kao "bijeli hljeb" na osnovu čega su uzeli 4,5 miliona maraka, pokazalo je istraživanje koje je sproveo Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) u BiH.

Pravo na "bijeli hljeb" imaju funkcioneri na svim nivoima vlasti od šest mjeseci do godinu nakon isteka mandata ako se ne uspiju vratiti na prethodno radno mjesto ili pronaći novi posao.

- SDS po toj zaradi slijedi SDA sa 1,8 miliona KM dobijenog na osnovu "bijelog hljeba", HDZ sa 1,3 miliona, Stranka za BiH sa milion, SNSD sa 997.000 i SDP sa 600.000 maraka. Od ostalih stranaka svi imaju zanemarive iznose - navodi CIN.

Na spisku onih koji su koristili bijeli hljeb nalaze se, između ostalih, Haris Silajdžić (SBiH), Željko Komšić (SDP i DF), Mirko Okolić (SDS), Zekerijah Osmić (SDP), Slavko Matanović (DF), Ivo Miro Jović (HDZ BiH), Tarik Sadović (SDA), Mirko Šarović (SDS), Halid Genjac (SDA) i drugi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )