FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina tokom sprovođenja republičke akcije pojačane kontrole saobraćaja, sankcionisana su 163 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja vozila, a 68 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Tokom akcije koja je sprovedena 3, 4. i 5. novembra, u dvije faze, kontrolisana su 633 vozača, pri čemu je evidentirano 366 prekršaja, saopšteno je iz CJB-a Bijeljina. 

Od sankcionisana 163 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja vozila, njih 155 je napravilo prekršaj u naselju, a van naseljenog mjesta osam vozača. 

Od alkotestiranih 236 vozača, njih 68 bilo je pod dejstvom alkohola, od koji su dva odbila da se podvrgnu alkotestu. 

Zbog koncentracije alkohola veće od jednog promila u organizmu i zbog odbijanja alkotesta lišeno je slobode 20 vozača. 

Centar javne bezbjednosti Bijeljina apeluje da svi vozači i učesnici u saobraćaju brzinu kretanja svojih vozila prilagode uslovima i stanju puta. 

"S obzirom da je pred nama period slava i proslava, kada se konzumira veća količina alkohola, koristimo ovu priliku da još jednom pošaljemo poruku svim vozačima, da za volan ne sjedaju pod dejstvom alkohola", upozoravaju iz CJB-a Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )